Makkelijk scoren 1

Oorverdovend stil bleef het de afgelopen maanden rond de zondagse belevenissen van uw Gudula Gladiatoren, terwijl de competitie in september toch echt weer van start ging en ook over de vrijdagse avonturen van de ANBO-boys in de 7 tegen 7 competitie werd niets vernomen. U, als trouwe lezer van dit feuilleton, vroeg zich natuurlijk af wat er aan de hand was. De wildste geruchten deden de ronde. Schrijvers dezes zou de voetbalschoenen aan de spreekwoordelijke treurwilgen hebben gehangen na een dramatisch verlopen seizoen. Hij zou na 10 jaar stukjes schrijven nu eindelijk een writers block hebben. Hij zou spoorloos zijn en zich ergens in de buurt van Ruinerwold ophouden. Niets van waar natuurlijk. De waarheid, en niets anders dan de waarheid, is dat ons hooggeachte bestuur besloten heeft om, in de ogen van ditzelfde bestuur, alle nepnieuws van onze site te weren. De afgelopen maanden kon uw trouwe correspondent inleveren wat hij wilde, niets werd geplaatst. Zomaar even wat voorbeelden van episteltjes die onze site niet haalden.

Chateau Nijenhuis
Een mooi relaas over de verhuizing van Rob naar zijn nieuwe huis met een tuin zo groot dat we daar voortaan onze thuiswedstrijden gaan spelen terwijl de bijkeuken makkelijk dienst kan doen als kleedkamer en de keuken als kantine. Reactie van het bestuur: Dat is makkelijk scoren ten koste van een Nijenhuis! Weer Rob in het ootje nemen terwijl je weet dat hij te bleu is om daar iets tegen in te brengen.

De Zweepslag
Een prachtig epistel over Martin, een potentieel nieuw lid op de vrijdagavond. Zijn dochter, in het bezit van een eigen paard, komt hierop langsgereden tijdens zijn eerste stappen op het veld en geeft hem plots een zweepslag. Einde seizoen voor Martin nog voor hij officieel begonnen is. Reactie van het bestuur: Bedroevend slechte woordgrap over een zweepslag en scoren ten koste van een mogelijk nieuw lid willen we al helemaal niet. Elk nieuw mogelijk nieuw lid moeten we koesteren en met liefde behandelen.

Fortnite
Een briljant artikel over een zwart gat waarin onze hele jeugdafdeling verdwijnt. Reactie van het bestuur: Zo makkelijk scoren met zo’n voor traumatisch en pijnlijk onderwerp. Dat kan echt niet.

De Klexit
Een pareltje van een verhaal waarin het vertrek van ons eerste als prestatieteam uit de KNVB-competitie aan de orde komt. Reactie van het bestuur: Dat is wel heel makkelijk scoren over de rug van spelers die zich niet meer kunnen verdedigen, wat ons doet denken aan jullie team, want daar kunnen ze ook niet meer verdedigen. Dat vond ik nu weer makkelijk scoren ten koste van ons.

De backstop
Een waarheidsgetrouwe analyse van het spel waarin onze aanvallers door de backs van de tegenpartij worden gestopt en onze eigen backs geen tegenstander weten af te stoppen, zodat zij wel en wij niet makkelijk kunnen scoren. Reactie van het bestuur: Afgewezen. Altijd weer geven jullie de backs de schuld maar het ligt echt aan jullie zelf. Je kunt de backs ook in het hart van je verdediging zetten en de centrumverdedigers back. Dat wordt pas echt makkelijk scoren.

Persvrijheid
Een fundamenteel essay over het niet te onderschatten belang van persvrijheid in het algemeen van voetbalverslaggevers in het bijzonder. Reactie van het bestuur: De zogenaamde vrije pers verspreidt nepnieuws en jij in het bijzonder. Zo is de score aan het eind van jouw verhaaltjes in veel gevallen zo slecht dat je het niet eens vermeldt. Het is onze plicht om dan te komen met alternatieve feiten.

De nul houden
Waarin we het niet over de fabelachtige backs hebben maar over onze prutsende spitsen die erin slagen om wedstrijd na wedstrijd de nul te houden. Reactie van het bestuur: De nul houden? Je mond houden zul je bedoelen. Nul artikelen dit seizoen lijkt ons een uitstekend plan.

Makkelijk scoren.
Een ingenieuze column over hoe we eindelijk van die hatelijke nul af kunnen komen. Reactie van het bestuur: Eindelijk, dat klinkt positief. Succes met je columnpje. En dus, beste lezers, leest u zeer binnenkort een uitzonderlijk positieve, stimulerende en opbouwende column waarin u kunt lezen hoe wij eindelijk, na vele, vele maanden droogstand, plotseling het doel weer weten te vinden……

Wordt vervolgd……