Strak in het pak

U heeft er even op moeten wachten, beste lezer, maar voor u ligt dan toch het laatste verslag van dit seizoen. Op 3 juni speelden wij uit tegen Rietmolen en deze mannen konden vandaag kampioen worden.

In het vroege voorjaar zag het ernaar uit dat zijn daar linearecta op af stormden maar mede door een gelijkspel tegen ons, verdween hun zes punten voorsprong als sneeuw voor de dit jaar uitbundig brandende zon. Veel volk langs de kant dus, want half Rietmolen was er vandaag bij. Zij wel, wij niet. Allereerst waren we er geestelijk niet bij en zo kon het gebeuren dat ook de kledingtas er niet bij was.

GJ was er ook niet bij en had de tas nog thuis. Gelukkig hielpen de Rietmolenaren ons uit de brand en in de kleding. Ze hadden nog een ratjetoe aan kledingstukken en zo stapten wij in blauwe, witte en zwarte kousen en broekjes het veld op. Daarnaast droegen vier van onze mannen gele shirts terwijl voor de overige spelers een kinderdroom uit kwam. Zij speelden voor het eerst van hun leven in oranje. Deze shirtjes hadden één nadeel, ze hadden allemaal het modelletje Robben waardoor we de wijkverpleging moesten invliegen om deze steunshirtjes aan te trekken, maar toen zag het er ook strak uit. Fysiek waren we natuurlijk ook niet allemaal aanwezig, de hele verdediging zat zelfs thuis en hun vervangers gaven niet thuis. Wij gebruikten de eerste helft om op elkaar ingespeeld te raken, kregen daar de tijd niet voor en werden uitgespeeld. Net als het echte oranje bakten we er dus niets van en de 4-0 ruststand was dan ook meer dan terecht. Ook de wedstrijd werd uitgespeeld en na rust bleken we dan toch redelijk op elkaar ingespeeld wat leidde tot een nog enigszins dragelijke 5-1 eindstand. Na afloop wilden wij natuurlijk nog wel even shirtjes ruilen met de kampioenen van Rietmolen, maar omdat de wijkverpleging twee uur nodig had om onze steunshirtjes weer uit te krijgen, kwam het daar niet van. Wel lukte het ons om iets anders te ruilen. Zij een bosje bloemen, wij een kratje bier. Ook geen slechte ruil natuurlijk.

Uit de berichtgeving van Rietmolen hebben wij inmiddels begrepen dat hun team wordt opgeheven. Stoppen op je hoogtepunt heet dat, iets wat wij ook gaan doen. U kunt er dus op vertrouwen dat we nog jaren en jaren doorgaan.
Fijne vakantie en tot volgend seizoen.