Gudula Gladiatoren glijden af

Het is maart, beste lezer en u heeft het hele jaar nog niets over de Gudula Gladiatoren gelezen. Mogelijk verkeert u nu in de veronderstelling dat we nog geen wedstrijd gespeeld hebben, maar dat is onjuist. Een paar weken geleden speelden we tegen Rekken. De reden dat u daar niets over heeft kunnen lezen ligt verscholen in het simpele feit dat we, zoals u ongetwijfeld weet, uitsluiten en alleen over voetbal schrijven. Randzaken worden nimmer besproken. Omdat er over de wedstrijd tegen Rekken niets geschreven is kunt u gevoeglijk aannemen dat er tijdens deze wedstrijd van voetbal geen sprake was. In ieder geval niet onzerzijds. We gingen met 5-1 het schip in. Het enige wat er over aan het papier toevertrouwd zou kunnen worden is te flauw voor woorden. We kwamen te laat aan en dus was er geen tijd om de spieren even op te REKKEN, waardoor we deze vervolgens wel gingen verREKKEN. Of neem nu dit: Dick had zich verslapen en kon niet op tijd vertREKKEN. Datzelfde euvel deed zich tijdens de wedstrijd ook voor waardoor hij altijd te laat bij de bal kwam. U zult het met mij eens zijn, als je zoiets gaat schrijven zakt het niveau van de stukjes tot onder het niveau van ons spel en dat verREKKEN we natuurlijk. Dan maar een stukje over de wedstrijd van 10 maart tegen Meddo. Stond de vorige wedstrijd nog Barchem in het veld aangevuld met een paar verdwaalde Dochterenaren, vandaag was het precies andersom. Voor het resultaat maakte het overigens niet uit. Ook dit potje ging verloren. Het zou mij niets verbazen als Meddo na de tweede wereldoorlog stiekem door Nederland bij de grensherziening is ingelijfd. Het was alsof we tegen die Manschaft speelden. Zo kregen wij in de 45e minuut bij een 1-1 stand een corner mee waarna wij vervolgens met een 2-1 achterstand de rust in gingen. De hele tweede helft bleef dat zo. Beide teams waren volkomen onmachtig om ook maar 1 kans te creëren. Tot de laatste minuut. Een vrijebal van een meter of 30 lijkt een makkelijke prooi voor onze doelwachter Marcel tot dat ondergetekende als lid van het trieste tweemans muurtje nog net de heup tegen de bal weet te krijgen. Hopsa, keeper naar de korte hoek en bal naar de verre hoek. 3-1. Duitser kan het niet. Twee goals in de laatste minuut in één wedstrijd. Volgende week dan eindelijk onze eerste thuiswedstrijd van 2019 tegen Buurse. Een ware kraker in de strijd om het linker rijtje. We rekenen op uw steun!