Een beker voor de Gudula Gladiatoren

Des te kleiner de club des te groter de daden! Procentueel gezien heb je jaarlijks ongeveer 8 procent kans op het behalen van het kampioenschap. Bij Klein Dochteren ligt dat percentage de laatste jaren vele malen hoger. Na het kampioenschap twee jaar geleden van zaterdag 2, volgde vorig jaar zondag 2 en dit jaar, weliswaar in een geheel andere teamsamenstelling, opnieuw zondag 2. Bij Klein Dochteren wordt de laatste jaren 20 procent van de teams kampioen. Welke club doet ons dat na, beste lezers? De Gudula Gladiatoren feliciteren derhalve bij deze ons tweede team met het behalen van de kampioensbeker. Maar ook uw Gudula Gladiatoren bleven dit jaar niet met lege handen staan. Ook wij behaalden een beker.
“Doordrinken mannen, normaal hebben jullie daar ook geen enkel probleem mee”.
“Nee normaal niet, maar dit bocht is niet te zuipen”.
“Wat zit er in de beker?”
Het waren gezellige gesprekken tijdens één van de vele drinkpauzes in onze wedstrijd tegen VIOS. Nog voor rust leken we wel in een reclamespotje beland.
“Bedankt GJ, het waren 2 fantastische minuten”.
Jupa kwam erin voor GJ en opnieuw belandden we in dezelfde reclamespot. Koud in het veld nam hij weer afscheid.
“Bedankt Jupa, het waren 2 fantastische minuten”.
Johan kwam erin, en het blijkt maar weer eens, van de oudjes moet je het hebben. Koud in het veld hield hij het vervolgens wel tot het einde vol. Een derde blessure diende zich aan. Marcel redde (toen nog wel) en daarbij raakte zijn vinger uit de kom. Geen probleem, binnen een vloek en een zucht zette hij de vinger terug en keepte hij vrolijk verder. Die vrolijkheid verdween gaande de wedstrijd als sneeuw voor de vandaag volop brandende zon en dat had alles te maken met het scoreverloop. Na elke tegengoal moesten we naar de kant om te drinken. Liefst 8 drinkpauzes moesten er worden ingelast. Elke keer kregen we weer diezelfde beker voor onze neus en elke keer kregen we hetzelfde te horen.
“Niet zeuren maar zuipen”.
“Wat heeft het voor zin? Die beker gaan we nooit winnen en wat erin zit is niet te hachen. Waarom krijgen we niet gewoon bier? Wat is dit voor een bocht”.
“Jullie hebben in 2019 wel geteld 1 wedstrijd gewonnen, er rust een vloek op de Barchemse shirts, want in die shirts hebben jullie zelfs alles verloren. Vandaag blameren jullie je tegen de een na onderste. Dus niet zeuren maar zuipen, dit hebben jullie gewoon verdiend. Doordrinken mannen, hij moet helemaal leeg!” En zo beste lezers, verloren wij met 8-2 en dronken vandaag die beker acht keer helemaal leeg.
Welke beker?
De gifbeker natuurlijk.