Coronamaatregelen en regiocup

info KNVB 14 - 04 - 2021

KNVB praat met overheid over eerder toestaan lokale wedstrijden
Gisteravond heeft het kabinet de verlenging van de meeste coronamaatregelen bekendgemaakt. Dit heeft grote gevolgen voor het amateurvoetbal in Nederland en met name de KNVB Regiocup, waarbij een aantal data en factoren op dit moment nog niet zeker zijn. De komende weken wordt definitief de knoop doorgehakt over de haalbaarheid van de KNVB Regiocup voor de verschillende voetbalvormen. Voor het zaalvoetbal is wel al bepaald dat de KNVB Regiocup komt te vervallen.

Volgens het ‘openingsplan’ van het kabinet mogen voetballers van 27 jaar en ouder pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Competities mogen vanaf 7 juli worden hervat. We zijn met de Rijksoverheid in gesprek om te bespreken of lokale wedstrijden al eerder mogen worden gespeeld zodat de KNVB Regiocup doorgang kan vinden. Ook werd gisteravond aangegeven dat versoepelingen van de maatregelen eerder kunnen worden doorgevoerd als de coronacijfers dit toelaten. Dat is niet ondenkbaar, vorig jaar volgden de versoepelingen voor jeugd en daarna volwassenen elkaar snel op vanaf april.

Regiocup voor senioren De voor komende vrijdag aangekondigde bekendmaking van de poule-indeling van de KNVB Regiocup voor senioren wordt vanwege de nieuwe ontwikkelingen uitgesteld. De KNVB wil uiteraard dat wedstrijden veilig en verantwoord kunnen plaatsvinden. Daarvoor is het ook nodig dat alle deelnemers (weer) wedstrijdfit zijn. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Zij hebben dan ook nog voldoende voorbereidingstijd nodig voordat ze weer wedstrijden kunnen spelen. Voor de verschillende doelgroepen zoals jeugdteams, het standaard voetbal en de overige teams wordt afhankelijk van de mogelijkheden de komende weken per geval een besluit genomen. We willen alle opties zo lang mogelijk openhouden en niet onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden uitsluiten. Mocht de KNVB Regiocup ergens niet doorgaan, dan kan de KNVB meedenken of -helpen om (oefen)wedstrijden te faciliteren zodra die weer zijn toegestaan.


Gevolgen lockdown voor het veldvoetbal:
Maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor het voetbal betekent dit op hoofdlijnen:
• Avondklok van kracht tussen 22:00 uur en 04:30uur.
• Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
• Seniorenteams (vanaf 27 jaar) mogen per 16 maart 2021 alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand.
• Voor spelers tot 27 jaar geldt geen beperking in de groepsgrootte. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
• Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
• Buiten het speel/trainingsveld gelden de standaard corona maatregelen; onderlinge afstand 1,5 meter en beperking van groepsgrootte voor personen vanaf 18 jaar.
• Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie. • Spelers die klaar zijn met hun sportactiviteit worden gezien als toeschouwers. Zij dienen de sportaccommodatie na de sportactiviteit zo snel mogelijk te verlaten.
• Alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie mogen doorgaan.

Algemene uitgangspunten:
• Houd de 1,5 meter in acht. (18 jaar en ouder)
• Heb je klachten en/of jij of je huisgenoot in nauw contact bent van een bewezen COVID-19-patiënt? Blijf thuis en laat je testen.
• Bij positieve testuitslag dient dit direct bekend gemaakt te worden aan de wedstrijdsecretaris - info@kleindochteren.nl / 0653734833.
• Neem de gebruikelijke veiligheid- en hygiëneregels in acht. Schud geen handen.
• Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, koorts en/of plotseling verlies van reuk en smaak.
• Dringend advies om een mondkapje te dragen wanneer personen buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan