Zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd

Klein Dochteren en Landstede SportEve organiseren komende weken voor de derde keer zaalvoetbaltoernooien voor de Lochemse jeugd. Kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 gaan in ’t Onderschoer in Barchem met elkaar de sportieve strijd aan. Het eerste toernooi werd in 2016 op één dag gehouden en was zo’n succes dat het jaar erop twee middagen nodig waren. Zelfs dit bleek aan de krappe kant waardoor de wedstrijden wel erg kort duurden. Daarom is dit jaar besloten om er vier toernooien van te maken. Op woensdagmiddag 14 februari spelen de jongens en meisjes van groep 5 en 21 februari komt groep 6 in actie. Daarna is het een weekje vakantie en op woensdag 7 maart gaan we verder met groep 7 waarna op 14 maart de kinderen uit groep 8 hun toernooi spelen.

FC Glen

Vandaag, beste lezer, gaan we het hebben over een weid verspreide misvatting, namelijk dat voetbal een teamsport zou zijn. Niets is minder waar. Ajax uit de jaren 70 was Cruijff, Argentinië uit de jaren 80 was Maradonna, Real Madrid uit het heden is Ronaldo, Barcelona uit het heden is Messie en de Anboboys vandaag waren Glen.
Uit tegen Mariënvelde kwamen we na het nodige prutswerk al snel met 1-0 achter, waarna de eerste de beste bal voor de voeten van Glen de gelijkmaker betekende. Meer van hetzelfde leidde tot een 2-1 achterstand gevolgd door de 2-2. Nu zou je zeggen dat de gewaarschuwde tegenstander snel zou ingrijpen en hun snelste en beste mannen bij Glen zouden posteren, maar de grijze massa van onze tegenstander werkte gelukkig net zo langzaam als dat wij voetballen. Pas in de rust grepen de Mariënvelders in en net als vorige week kwam de ingreep van de tegenstander te laat.

Winst voor Klein Dochteren Dames 1

Trots zijn we als vereniging ,dat we nog zo’n leuk en goed Dames team in Klein Dochteren hebben.

Onder leiding van  Herman en Geert , voetballen de dames  goed dit seizoen  de sfeer is ook erg goed ,dit kan je terug zien in de resultaten , de opkomst van de trainingen zijn ook top , ga zo door dames .

Zondag  trapten de dames  thuis af tegen Rekken. Een tegenstander die op de ranglijst net iets onder ons staat. Zaak om te winnen dus.

We begonnen de wedstrijd niet zo goed. Slordig spel en veel onnodig balverlies. We herpakten ons en daar was de 1-0 van Eline K. Voor rust werd het helaas 11 en daarmee gingen we richting de kleedkamers.

De Feniksvaders

Het is tot op heden een dramatisch seizoen. Onze eerste wedstrijd werd nog wel gewonnen, maar alles daarna ging verloren met een laatste plaats tot gevolg. Zouden wij het tij kunnen keren? Zouden wij de zinkende modderschuit weer vlot kunnen trekken? Zouden wij weer mee kunnen varen in de vaart der voetbalvolkeren? Zouden wij het lek boven krijgen of zouden wij definitief naar de haaien gaan?
Zouden wij, kortom, uit onze eigen as kunnen herrijzen?
Wel, beste lezer, tot onze eigen verbazing was dit het geval. Vandaag tegen de nummer twee van onze competitie wisten wij zowaar weer eens te winnen.

Aanhaken of afhaken

 

Na een strijdend gelijkspel vorige week tegen Koninklijke UD werd het nu toch echt tijd voor 3 punten, om aan te haken bij de top. De jongens van KLD zijn gedreven en weten ook dat dit een belangrijke thuiswedstrijd is tegen CSV Apeldoorn. Onze centrum verdediger Stijn Krabbenborg heeft, afgelopen week, vervelend nieuws gekregen. Hij moet nog een operatie ondergaan en komt dit seizoen wéér niet in actie… Tegenvaller voor Zaterdag 2, maar voornamelijk voor Stijn. Nogmaals sterkte. Ook Ruben Rouwenhorst kan niet deelnemen aan de wedstrijd, de dokter heeft afgelopen week geconstateerd dat hij aanstelleritis heeft. Wij als team hebben daarom ook besloten om hem de komende weken even buiten de selectie te laten, want dat wordt niet geaccepteerd binnen Zaterdag 2.

Intersport Borculo kledingsponsor Klein Dochteren

Intersport Borculo heeft zich voor de komende 4 jaar weer als kledingsponsor verbonden aan onze club. Een mooie jaarlijkse bijdrage in materialen en kleding. Op de foto namens KD Stef Marsman en Richard Wentink namens Intersport.

Intersport Borculo bedankt voor de sportieve bijdrage en onze leden weten nu weer waar ze voor nieuwe sportkleding en schoenen moet zijn!