Komt een man bij de dokter…..

Volgende patiënt!……….
Ah, meneer Visschers, wat scheel eraan?

Nou dokter, ik heb weer zo’n last van mijn achillespees, kuit en hamstring dat ik elke wedstrijd na 10 minuten al weer uitval.
Meneer Visschers, meneer Visschers, hoe vaak moet ik het nou nog zeggen. U bent geen jonge god meer, uw lichaam is niet meer het lichaam van een adonis. Als u ouder wordt moet u niet meer, maar juist minder sporten. Niet meer op woensdag trainen op vrijdag een wedstrijdje spelen en op zondag voetballen. Dat is gewoon te veel van het goede. Eens komt de dag dat uw lichaam meer rust dan beweging nodig heeft en die dag ligt al lang achter u.

Volgende patiënt!

Hee, meneer Garritsen, wat is het probleem?

Geen idee…… Wat doe ik hier eigenlijk?

Dat vroeg ik nou net aan u. Laat ik eens in uw dossier kijken. Oh, ik zie het al. U lijdt aan geheugenverlies.

Dat kan ik mij niet herinneren

Toch is het zo.

Oh ja, nou weet ik het weer. Ik heb hiervoor een second opinion aangevraagd en wat blijkt: Overmatige inspanning.

Nou meneer Gerritsen, ze kunnen mij van alles wijsmaken, maar overmatige inspanning? Dat slaat natuurlijk nergens op! U slaapt altijd uit, komt standaard te laat en voetbalt hooguit eens per maand een halve wedstrijd. Wanneer was uw laatste wedstrijd?

Geen idee.

Dat bedoel ik. Mijn advies: Meer sporten, meer bewegen en meer inspannen, goed voor lichaam en geest.
Volgende patiënt!

Ah, meneer Nijenhuis, wat scheel eraan?

Mijn hamstring dokter, mijn hamstring is gescheurd door, mijn laatste sprintje.

Foute conclusie meneer Nijenhuis. Dit was niet uw laatste sprintje. Uw probleem zit tussen de oren. U zegt te willen stoppen met voetballen maar uw geest wil iets anders en dus accepteert uw lichaam dat niet. Uw laatste wedstrijd eindigen met een hamstringblessure kan natuurlijk niet. U bent Usian Bolt niet. Mijn recept: Gewoon nog een jaartje eraan vastknopen.
Volgende patiënt!

Kijk nu toch eens, meneer Augusteijn. Wat scheelt eraan, weer eens last van de kuiten?

Nee, dat gaat al een paar jaar goed.

De lies? Weer niet gestopt toen de lies hier nadrukkelijk om vroeg?

Ja, maar daar kwam ik niet voor. Ik heb een burn-out.

U een burn-out? Dat kan natuurlijk helemaal niet.

Waarom niet?

Afgeschaft in de DSM-5. Burn-out is sinds kort een typische jongeren ziekte. Boven de 30 komt die niet meer voor. U wilt het misschien niet weten, maar u nadert toch echt de 60.

Maar ik weet echt niet waarover ik schrijven moet.

Doe het zoals altijd. Neem een gebeurtenis uit de wedstrijd, neem een gebeurtenis uit de actualiteit, verzin er nog wat bij, maak er één verhaal van en uw stukje is weer klaar, zo moeilijk kan dat toch niet zijn

Maar ik heb toch echt last van keuzestress.

Verklaar u nader

Nou, zaterdag was ik bij Klein Dochteren en daar bekeek ik mijn eigen Anboboys en ons tweede en daarna floot ik ook nog eens de dames. En nu verwachten al die teams dat ik hier een verslagje over schrijf, maar ik schrijf hooguit één verslag per week. Ik moet dus kiezen en dat kan ik niet.

Maak er dan één verslag van en beperk u tot het strikt noodzakelijke.

Dank u dokter, ik zal het doen.
Lieve lezers, ons tweede verloor terecht met 4-0 van Lochem en lijkt het kampioenschap te kunnen vergeten. De Anboboys pasten hun niveau moeiteloos aan, aan de tegenstander en wisten ondanks een zelden vertoonde uitvoering van walking-voetbal toch met 3-1 te winnen en de dames stonden na 7 minuten spelen met 4-0 voor om uiteindelijk met 9-4 te winnen.