Klein Dochteren 1 speelt competitie niet uit.

Helaas zijn wij genoodzaakt om ons Heren 1 team terug te trekken uit de Standaard 5eklasse B. De intentie was om de competitie uit te spelen. Dit uitgangspunt bleek helaas te hoog gegrepen.

Door de lange winterstop moet men nu al enige weken tweemaal per week voetballen, wat bij teveel spelers resulteerde in blessures.  Tijd van herstel is er niet en het blessureleed wordt alleen maar groter en de kern van 100% fitte spelers steeds kleiner. Bij een krappe selectie is dit moeilijk op te vangen. Aanvulling van lagere elftallen is moeilijk te bewerkstelligen, ook spelers van deze teams zitten in een schema van twee wedstrijden per week en blessureleedjes.  Raymond en Erik hebben het een aantal weken weten te rekken door zelf mee te gaan spelen, hiervoor dank, maar tweemaal per week is ook voor hen teveel.

Met 6 (nog) fitte spelers en rest twijfelgevallen heb je geen team op het veld staan en we hebben nog 7 wedstrijden te gaan. Dit gaat niet lukken, daarom het (trieste) besluit: het terugtrekken van het Heren 1 team.

De KNVB is van het besluit op de hoogte gesteld en zal de zaak afhandelen. De uitwedstrijd a.s. donderdagavond tegen Sp. Neede zal niet gespeeld worden.

Volgend seizoen zal Klein Dochteren 1 in de reserve klasse gaan spelen.

Jan Knoef

Secretaris vv Klein Dochteren