FC Glen

Vandaag, beste lezer, gaan we het hebben over een weid verspreide misvatting, namelijk dat voetbal een teamsport zou zijn. Niets is minder waar. Ajax uit de jaren 70 was Cruijff, Argentinië uit de jaren 80 was Maradonna, Real Madrid uit het heden is Ronaldo, Barcelona uit het heden is Messie en de Anboboys vandaag waren Glen.
Uit tegen Mariënvelde kwamen we na het nodige prutswerk al snel met 1-0 achter, waarna de eerste de beste bal voor de voeten van Glen de gelijkmaker betekende. Meer van hetzelfde leidde tot een 2-1 achterstand gevolgd door de 2-2. Nu zou je zeggen dat de gewaarschuwde tegenstander snel zou ingrijpen en hun snelste en beste mannen bij Glen zouden posteren, maar de grijze massa van onze tegenstander werkte gelukkig net zo langzaam als dat wij voetballen. Pas in de rust grepen de Mariënvelders in en net als vorige week kwam de ingreep van de tegenstander te laat.

Rust stand Mariënvelde – FC Glen: 2-5
Na rust besloot Mariënvelde een dubbele dekking op Glen te zetten en alle mogelijke passes op onze linkerspits werden waar het even kon al in de kiem gesmoord. Dat lukt hun prima, maar nu alle aandacht hierin ging zitten kwamen zij zelf niet meer aan aanvallen toe. Zij scoorden nog 1 keer en Glen scoorde nog 1 keer. Dan denk je dat het 6-3 wordt maar dan gebeurt natuurlijk het onmogelijk. Na een hoekschop onzerzijds komt de bal in de kluts. Glen kan niet scoren want hij wordt door 10 man en de keeper gedekt, dat is zelfs hem te veel. De bal ploft echter pardoes voor de voeten van Dikkie Dick die één meter van de doellijn staat, zich niet bedenkt en met een sierlijke beweging de bal over de lijn deponeert. Dick heeft gescoord! En nu echt!
Wij vragen de scheidsrechter vriendelijk doch dringend of hij echt geen mogelijkheid ziet de goal af te keuren, maar de scheidsrechter houdt voet bij stuk; geldig doelpunt.
Een oerschreeuw, hoorbaar tot in Lochem stijgt tot 7 keer toe op uit de Mariënveldse velden. Als je niet beter zou weten zou je denken:
Eindstand Mariënvelde – Dikkie Dick 3-7
Maar wij weten wel beter.