Eeuwige jeugd

Vergeet de botox, vergeet de haargroeimiddelen, vergeet de facelift en vergeet proxofim. Het geheim van de eeuwige jeugd vindt u niet in dit soort middelen, beste lezers. Die vindt u veel dichter bij huis.

In de 27e eeuw voor Christus vertelden de Babyloniërs elkaar het Gilgamesh epos waarin verteld werd over de bronnen van de eeuwige jeugd. Volgens de Grieken lag er een bron voor het eeuwige leven in Ethiopië. Keizer Ying Zhang stuurde zijn hofmagiër Xu Fu naar het eiland Penlei omdat de bronnen daar zouden zijn. De Indianen vertellen over Bimimi. Oisin en zijn geliefde trokken naar Tiz na nOg in de overtuiging de bronnen daar aan te treffen. Alexander de Grote verloor zijn kok in de bron en vond zelf alleen valse bronnen. In de middeleeuwen was het Pape Jan die het eeuwige leven zou hebben en het gerucht gaat dat hij nog steeds voortleeft onder de naam opa Jan. Alphaville zong er over. In Amsterdam staat nu zelfs een brouwerij die beweert de eeuwige jeugd te hebben, maar u en ik weten dat elk glas van dit brouwsel uw leven niet verlengt, maar met een half uur verkort. De mensheid kon zoeken wat zij wilde, de bronnen van de eeuwige jeugd werden nimmer gevonden.

Tot nu!
DE BRONNEN VAN DE EEUWIGE JEUGD LIGGEN IN BARCHEM!!!
Donderdagavond mochten wij weer eens aantreden voor weer een wedstrijd. Schreef ik vorige week nog dat de jaren gingen tellen, vandaag bleken wij plots over de eeuwige jeugd te beschikken. Nadat wij voor aanvang van de wedstrijd een slokje Barchems bronwater hadden genomen bleken wij verrassend jonger dan we als team eigenlijk zijn met onder meer een verjongde Nijenhuis en een verjongde Augusteijn in onze gelederen. Ook tegenstander Barchem bleek uit de bron te hebben gedronken en was net zo jong als wij. Fit als een hoentje betraden we het veld en besloten iets te doen wat we normaal nooit, doen, namelijk druk zetten. (Wij zijn eigenlijk meer van de laffe counter) Met hervonden energie speelden we een hele eerste helft op de helft van Barchem en kwamen terecht voor. Onze tweede goal werd onterecht afgekeurd en dat leidde tot een hoofdschuddend “tjonge jonge” van opa Jan. Scheids van dienst kon dit niet waarderen en gooide de fluit voor de voeten van opa Jan met de mededeling dat hij dan maar verder moest fluiten. Een Barchemer becommentarieerde dit met “Nou nou” waarop ook hij een fluit voor de voeten geworpen kreeg. Ook hij moest dan maar zelf gaan fluiten. De scheids vertrok. Met tien man en twee scheidsrechters hervatten wij de wedstrijd.
In de rust dronken wij natuurlijk onmiddellijk van het hemelse Barchemse bronwater en zie: De zestigers; nestor Johan en opa Jan, werden plots vijftigers in de personen van Gerben en Maarten. De mannen van Barchem hadden inmiddels ook ontdekt dat zij beschikten over de bron van de eeuwige jeugd en zij vulden hun bidons met deze kostbare drank. In de tweede helft vertrok elke 5 minuten een oude Barchemer naar de kant, nam een paar slokken en kwam als twintiger het veld weer in. Zodoende zagen we op het einde een wedstrijd die nogal leek op Barchem 2 – Klein Dochteren 2. Het werd ook een echte wedstrijd vol strijd en uitstekend voetbal. We kwamen weliswaar onder druk te staan maar wisten hier werkelijk geweldig onderuit te voetballen. Nimmer werd de lange haal gehanteerd, de bal ging keurig van voet naar voet naar voet naar voet met de jagende Barchemers erachteraan. Omdat Barchem geen kans kreeg en wij vergaten te scoren bleef het bij 1-0. Het bronwater werd na afloop toch maar door bier vervangen. Daar kwamen de Barchemers en wij tot de conclusie dat de bron van de eeuwige jeugd al weer was opgedroogd en we misschien toch zouden moet accepteren dat zelfs wij niet de eeuwige jeugd hebben. Maar samen zouden we een heel eind komen. En zo, beste lezer, komt het dat de oudjes van Barchem en uw Anboboys volgend seizoen samen verder gaan. Nieuw avonturen te gemoed.