De gastarbeider

Het gaat goed met onze voetbal economie. We draaien een topjaar. Al maanden ligt onze productiviteit op 2 wedstrijden per week. Maar de keerzijde bij zo’n sterke voetbal economische groei is natuurlijk het feit dat je een personeelstekort krijgt. Wij willen ook weleens onze vakantiedagen kunnen opnemen en los daarvan zaten we de laatste jaren vooral aan afbouwen te denken, maar BV Anboboys dwingt ons nu juist tot overwerk. En dat, beste lezers, heeft grote gevolgen. De ene na de andere speler gaat deze dagen de ziektewet in. Om de productie op peil te houden besloot ons managementteam tot drastische maatregelen. Dijkoraad trok de knip en Robstad uitzendbureau ging aan het werk met als gevolg dat we de laatste weken overspoeld worden door arbeidsmigranten uit andere elftallen. Deze voetbalgelukszoekers zijn dan wel nodig om ons team draaiende te houden tijdens deze hoogconjunctuur, het levert ook onmiddellijk proteststemmen op. Stel je ze op, dan pikken ze onze basisplaats in, zet je ze ernaast, dan zijn het profiteurs die alleen maar voor de derde helft komen.

“Vol is vol en Eigen spelers eerst” klonk het deze week in de kleedkamer.
“Vergeet het maar”, zei ons MT. “Wij hebben deze gastspelers nu nodig! Jullie hebben nog genoeg vakantiedagen, neem die maar op. Bovendien wijst onderzoek uit dat de gebieden met veel mensen van buiten, economisch het sterkst zijn. Neem de Randstad of Amerika als voorbeeld. Onze Gouden Eeuw hebben we vooral aan de Belgen te danken die hier kwamen wonen, op de vlucht voor de Spanjaarden. Bovenal is het ook goed voor de integratie. Jullie hebben gezien waar de segregatie tussen ons eerste en tweede toe heeft geleid. Die fout zullen wij niet maken.
Daarom: Elke gastarbeider bij de Anboboys krijgt een basisplaats garantie!”
Mopperend legden de Anboboys zeg neer bij dit besluit. Een besluit waar later in het geheel niet meer over gemopperd werd. Donderdag werd met behulp van de nodige gastarbeiders EGGV met 7-1 van de mat gespeeld en afgelopen zondag waren we met 2-0 te sterk voor DEO. Dankzij deze twee zeer verdiende overwinningen zijn we inmiddels verzekerd van een plaats in het linker rijtje en is ook dit jaar onze target weer gehaald. Omdat we allemaal aandeelhouder zijn van de Anboboys was er na de wedstrijd een aandeelhouders alwaar we onze winstuitkering linearecta in de kas van de Zonnebloem stortten.