De chaostheorie

Vier maanden, lieve lezers, vier maanden. Zolang duurde onze winterstop! Wat moet je doen in vier maanden zonder voetbal? We trainden in de Waltakke, gingen schaatsen, gingen op wintersport, bezochten het theater, bezochten elkaars feestjes en gingen naar concerten. Dat deden alle mannen van de Anboboys!
Allemaal?
Nee! Eén speler onttrok zich deze vier maanden aan deze bezigheden en sloot zich thuis op. Hij ging lezen. Hij las boeken van Tom Peters, Mitchel Feigenbaum, Beniot Mandelbrot, Steve Bannon en Michael Wolff. U, geschoold op de Schole, weet het dan natuurlijk al. Hij verdiepte zich in de chaostheorie en die hij…… dat is Rob, onze grote leider! De Trump van het gevierde, de Kim Jong-un van de Anboboys.

Nu is het helemaal niet erg als iemand zich wil verdiepen in de chaostheorie, maar val ons er niet mee lastig en dat laatste deed Rob nou net wel.

Halverwege de winterstop kregen we plots een mailtje. Rob kondigde vast aan dat hij er na dit seizoen mee ophoudt. Verwarring alom. Hoe kan het zijn dat onze meest gedreven speler er plots mee op wil houden? Tegen het einde van de winterstop wilden we op een stralende zondagmiddag trainen. Weer een mailtje. Rob kwam niet, hij ging hardlopen. Onze verwarring werd groter en groter en bereikte dit weekend haar hoogtepunt.

12.00 uur
App berichten.
Rob hier op de app. Het veld is afgekeurd, De wedstrijd gaat niet door.

13.00 uur
Rob hier op de app. Wie kan om 12 uur in plaats van 10 uur spelen, dan gaat het wel door.
Jan: Ik
Jan: Ik
Maarten: ik
Johan: Ik
Erwin: ik
GJ: ik niet
Dick: Ik niet
Bernd: Ik niet
Hakan 1: Ik niet
Hakan 2: Ik wel
Alex: Ik kan dan niet fluiten
Rob: ik niet
Marcel: Waar gaat dit over ik heb geen App.
Erna: Marcel kan wel.
Ronnie: Ik niet
Raoul: waarom appen jullie mij, ik voetbal niet meer.
Harmen: Ik niet
Gerben: Waarom weet ik van niets? Ik ben ook leider!
Kokkie: Hoi Peppie

15.00 uur
Rob: Sorry mensen, te weinig spelers, de wedstrijd is afgelast.

16.00 uur
Rob: Wie met het derde mee wil doen kan zich opgeven

18.00 uur
Dick: Hoi Rob, op de site staat niet dat de wedstrijd is afgelast.

19.00 uur
Rob op FaceTime van onder de douche (beelden zijn tegen een kleine vergoeding op te vragen bij een sauna in Nederasselt): Hoi allemaal, we spelen gewoon om 10 uur.

Hierna werd het internet tijdelijk overbelast met reacties van de Anboboys en was het voor ons een volslagen verrassing wie er zondag zouden verschijnen. Dat bleken er van de 15 man die zouden komen toch nog 12 te zijn. Drie spelers bleven totaal verward weg waarvan er eentje netjes om 12 uur verscheen, klaar voor de strijd. Van de overige twee mannen is niets meer vernomen.

Natuurlijk werd er ook nog gevoetbald. We besloten, zoals altijd, niet naar onze grote leider te luisteren. Iedereen hield zich keurig aan zijn taak, liep niet uit positie en speelde kortom volgens het boekje. Van enige chaos was op het veld niets te merken totdat broer Marcel bij een 1-1 stand besloot zijn broertje te steunen. Een voorzet van Groll leek door Harmen te worden weggehaald toen Marcel plots zijn mond opentrok. “Beste Harmen, het lijkt mij het beste als jij die bal weg werkt, want ik denk dat ik er niet bij kan.” Deze netjes geformuleerde aanwijzing bracht onze Harmen echter zo in verwarring, hij weet niet beter dan dat Marcel “LOS” roept of iemand uitscheldt, dat hij de bal pardoes liet lopen voor Marcel, die dat nou net niet wilde. De spits van Groll wist wel raad met dit buitenkansje en maakte de winnende treffer.

Al met al, beste lezers, kunnen we concluderen dat de zelfstudie van Rob, de groter leider, niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd en dus lieten we na afloop gewoon alles bij het oude.
Het was nog lang onrustig in de Zonnebloem.