Aanhaken of afhaken

 

Na een strijdend gelijkspel vorige week tegen Koninklijke UD werd het nu toch echt tijd voor 3 punten, om aan te haken bij de top. De jongens van KLD zijn gedreven en weten ook dat dit een belangrijke thuiswedstrijd is tegen CSV Apeldoorn. Onze centrum verdediger Stijn Krabbenborg heeft, afgelopen week, vervelend nieuws gekregen. Hij moet nog een operatie ondergaan en komt dit seizoen wéér niet in actie… Tegenvaller voor Zaterdag 2, maar voornamelijk voor Stijn. Nogmaals sterkte. Ook Ruben Rouwenhorst kan niet deelnemen aan de wedstrijd, de dokter heeft afgelopen week geconstateerd dat hij aanstelleritis heeft. Wij als team hebben daarom ook besloten om hem de komende weken even buiten de selectie te laten, want dat wordt niet geaccepteerd binnen Zaterdag 2.

Onze trainer van Eijden was een tijdje niet aanwezig, maar hij was er weer bij voor deze thuiswedstrijd om alles in goede banen te lijden. Tevens stond ook iedereen voor een exotische verassing. Onze grote en altijd vrolijke vriend Justin Heipon was na een lange tijd weer aanwezig, heel gezellig! Trainer van Eijden begon weer met dezelfde formatie als vorige week. Tom, Casper, Tim, Dion, Jos, Jelle, Patrik, Mick, Luc, Meine en Dennis.

De wedstrijd begon goed op het zware veld van Dochteren. Al snel werd duidelijk dat het een sterke ploeg is met veel loopvermogen. We waren allemaal gedreven en dat was ook te zien in het spel. Duels werden gewonnen, ballen kwamen aan en er werd goed rondgespeeld. Na goed samenspel op het middelveld van Luc en Jelle kon Jelle buiten de 16 vrijuit schieten, maar hij werd hard neergehaald. Vervolgens mocht Dennis plaatsnemen achter de bal voor een vrije trap. Na jaren oefenen wist hij de bal een keer niet over het vangnet te schieten, hij knalde de bal op de lat en dus ook geen goal. Na kansen over en weer kwam Dochteren op 1-0 voorsprong door een snelle counter. Meine kwam goed in de bal en kon hem vervolgens doorspelen op Dennis die vrij liep op de helft van de tegenstander. Na een fikse sprint wist Dennis de bal naast de keeper te schieten, goal. CSV had daarna nog een aantal gevaarlijke kansen via de snelle buitenspelers op de flanken. Casper had nog een grote kans, na een goede corner van Jelle. Maar Casper wist de bal, 10cm voor de goal, er niet in te krijgen. Vervolgens volgde er nog een mooie actie die vanuit achteruit werd opgezet. Deze mooie “familiebal” wist Dion helaas niet te verzilveren.

Na een paar goede aanwijzingen van de trainer mochten de jongens weer het veld betreden. Jos moest plaatsmaken voor Yoram a.k.a Yoop. Verder bleef de opstelling hetzelfde. Het werd al snel duidelijk dat de jongens van CSV een speech hadden gehad in de rust. Ze waren heel vel en gedreven. Dit zorgde er dus ook voor dat de tweede helft voornamelijk één richtingsverkeer was. Dochteren moest hopen op een snelle counter. Tom heeft ons dus ook een aantal keren goed weten te redden. Of dit kwam door het trainen op maandag of door de aanwezigheid van zijn WAG is nog niet bekend. Hij denkt zelf door de aanwezigheid van zijn WAG. Toch was CSV te sterk voor Dochteren, ze kwamen op gelijkspel door een fraaie volley. Lex Immers zal het een “FIFA-goal” noemen. 1-1 was de stand en we moesten er dus nog één maken om te winnen. Nadat Meine een aantal kansen had, die niet resulteerde in een goal, werd hij gewisseld voor Dave. Luc werd gewisseld voor Jordy Rouwenhorst en Justin kwam er nog in voor Dion. Patrik werd goed diep gestuurd langs de zijlijn en wist de verdediger uit te spelen. Daarna gaf hij een goede lage voorzet op Bakker. Hij draaide goed open en gaf de bal aan JHOLTSQQQQ a.k.a. Jelle Holtslag. JHOLTSQQQQ had de game winning kill!!!! Of terwijl, GOAL!!!!! Dit was tevens ook de laatste goal. De wedstrijd eindigde in een 2-1 winst, klasse!

De jongens van Zaterdag 2, zonder Casper (die vaker een verjaardag heeft dan dat hij van onderbroek wisselt), vierden de overwinnen in de Zonnebloem.

Op naar volgende week. Een belangrijke wedstrijd tegen Colombia 2 die op de derde plek staat.
Deze wedstrijd wordt gespeeld in Apeldoorn om 14:30. Zijn jullie erbij ? We hebben de steun hard nodig!